Välj rätt flyttfirma

Planerar du att genomföra en flytt och vill ha professionell hjälp? Vi står givetvis redo att hjälpa dig om du bor i Stockholm, men handlar det om en annan stad i Sverige så kommer du att få vända dig till någon annan aktör i branschen. Du gör ett bra val genom att välja en flyttfirma. 

Att flytta på egen hand handlar om en enorm påfrestning som sträcker sig över flera veckor. Det handlar om mer än att bara bära och transportera. Inom ramarna för en flytt så ska du även exempelvis säga upp olika försäkringar och abonnemang, göra en flyttanmälan, ordna med en flyttbil, fixa kartonger, packa och samtidigt också se till att du har tillräckligt med vänner som kan hjälpa dig under flyttdagen. 

Det handlar om en stor anspänning och där många flyttar, i och med detta, slutar med irritation och med bråk som hänger i luften. En flytt ska vara ett spännande äventyr och en nystart i livet. 

Problem med oseriösa aktörer 

Det rätta valet är att anlita en flyttfirma, men även där så finns det definitivt saker att tänka på. Tyvärr så har flyttbranschen under senare år kommit att få ett dåligt rykte. Det är också - återigen, tyvärr - ganska välförtjänt och kommer som en följd av att en massa oseriösa företag slagit sig in i branschen. 

Vi som flyttfirma på Lidingö ser detta dagligen i vårt arbete och tvingas alltid gå i en försvarsställning nästan direkt då kunder kontaktar oss. Vi börjar på minus och tvingas bevisa att vi är seriösa. Så ska det inte behöva vara. 

Tips för att hitta rätt flyttfirma 

Att antalet tvister mellan beställare och utförare ökat är ett tecken på att någonting är fel och det är ett bevis på att du som kund måste göra läxan. Du kan inte anlita första bästa flyttfirma och tro att allt kommer att ordna sig: du måste undersöka och säkerställa kvalitet. Hur? Vi ger några tips här nedan och som följer: 

  • Trafiktillstånd och försäkringar. För att få arbeta som flyttfirma så krävs ett speciellt trafiktillstånd. Det första du ska göra är att se över att företaget har detta. Nästa steg är att se till att företaget arbetar under försäkringar. Om någonting händer så ska du vara trygg med att du inte förlorar en massa pengar. 
  • Skatteverket, ARN och Kronofogden. Kontakta Skatteverket och Kronofogden och se över om det finns några oegentligheter hos företaget där. ARN har en svart lista över företag som vid tvister inte valt att följa de givna rekommendationer som givits. Kolla upp! 
  • Referenser. Tidigare kunder är viktiga att kontakta. Du bör få några nummer att ringa innan du går vidare. Inga nummer? Det talar ett tydligt språk, eller hur? Då saknar man också nöjda kunder. Omdömen på nätet kan också vara bra att titta närmare på. 
  • Avtalet. Se till att kommunicera fram exakt vad du vill ha hjälp med. Ska packning vara en del av tjänsten? Vilken dag ska flytten ske? Hur mycket kommer det att kosta - glöm inte RUT! - och vad händer om någonting går sönder? Se till att allt detta kommer med i avtalet och att båda parter signerar detta. Gällande betalningen så ska du betala efter att flytten är genomförd - inte i förskott! 
Få offert på din flytt idag!

31 Jul 2023