Tips för att lyckas med flytten

Dags att flytta? Som erfaren flyttfirma vågar vi påstå att få vet mer om flyttar än vad vi gör. Vi vet vad som fungerar och vi vet vilka misstag som ska undvikas. Har du någon gång genomfört en flytt så vet du också att det handlar om en hel del logistik som måste planeras och du vet också att det handlar om ett fysiskt krävande projekt. 

Du kanske har satt dig ned i den nya bostaden, skakat på huvudet och tänkt aldrig mer. Det är också en tanke som du med fördel kan hålla kvar i huvudet inför den kommande flytten. Varför göra jobbet på egen hand och varför inte låta en professionell flyttfirma göra jobbet? 

Vi skulle säga att det är det bästa sättet att genomföra en flytt på. Genom att ta professionell hjälp - av oss som flyttfirma på Lidingö, eller av någon annan seriös aktör - innebär att du kan fokusera på att komma på plats i den nya bostaden och börja det nya kapitlet i livet. Gott så, eller hur? Vill du däremot flytta på egen hand och lyckas bättre med den här flytten än de du tidigare genomfört så tänkte vi rada upp några viktiga tips och råd - enligt följande: 

  • Planera. En flytt handlar om mer än att bara packa och bära. Du ska dels kontakta Skatteverket och göra en flyttanmälan, dels så måste du också se över alla dina abonnemang och dina försäkringar. Vilka ska sägas upp och vilka kan flyttas? Detta är också ett bra läge att förhandla. Se till att det finns en giltig försäkring under flyttdagen. Om det saknas och någonting händer så kan det bli väldigt, väldigt otrevligt. I det här steget så ska du även se till att hyra en flyttbil och fixa med flyttkartonger. Hur många? Räkna med ungefär en kartong per kvm! Har du tänkt dig professionell hjälp med flyttstädning så boka in den nu och säkerställ att städfirman är informerad om dag samt hur mycket som ska göras. 
  • Packa. Packningen ska vara utförd i god tid innan flyttdagen. Se till att ta dig tid att packa ömtåliga saker i bubbelplast och se till att märka alla kartonger noggrant. Det underlättar uppackningen! Blanda tunga föremål med lättare sådana och se till att du - utan större problem - orkar lyfta varje kartong. Det är alltid bättre att gå flera gånger än att lyfta för tungt. 
  • Flyttdagen. Hämta flyttbilen och börja dela upp gänget som ska hjälpa dig att bära i grupper. En person kan med fördel agera packmästare och sköta stuvningen av allt bohag in i bilen. Det gör att fler saker får plats. Väldigt ömtåliga föremål - tavlor exempelvis - kan packas separat och exempelvis åka i framsätet. Vid lyft så se till att fokusera på att lyfta rätt och där benen och rumpan gör jobbet. Ska ni lyfta tillsammans - en soffa exempelvis - så bör ni kommunicera er igenom processen. Se till att alla klarar av att bära och vila och ta nytt grepp om nödvändigt. 
Vi är en flyttfirma med lång erfarenhet!

5 Jul 2023