Tips inför flytten

Vi har genom åren skaffat oss stor rutin om hur man genomför en flytt på bästa sätt. Det mesta handlar om att planera och att göra upp ett schema och en lathund som man enkelt kan bocka av varje genomfört moment på.

Värt att veta är att varje flytt tar tid – betydligt mer än vad man tror – och att det därför kan vara en god idé att avsätta lite extra tid för varje litet moment. Om du följer den guide som följer nedan så kan du underlätta din flytt och vi kan gemensamt se till att denna sker på ett så bra och smidigt sätt som möjligt.

Vi ser fram emot att vara en flyttfirma som hjälper dig att flytta på Lidingö och i Stockholm.

Planera din flytt

Som vi sa ovan; här kommer ett avgörande moment som du verkligen bör lägga lite extra krut på. Vi börjar med att rada upp några viktiga punkter nedan så blir det enklare att följa.

 • Köp kartonger. Hur många kartonger behöver du? Ibland kan det vara bättre att köpa några fler än vad man tror och packa lite lättare i varje. Man brukar – generellt – sätt säga att en kartong räcker för varje meter2 i ett normalmöblerat bohag. Tips här: köp riktiga flyttkartonger snarare än att låna banankartonger i din lokala butik.
 • Anmäl adressändring. Det här kan du göra en vecka innan flytten sker och om du har en fast telefon så kan det vara bra att även få denna flyttad till den nya adressen.
 • Är det något som du måste magasinera? Se till ordna detta så att du verkligen kan komma på plats i den nya bostaden.
 • Den här punkten återkommer mer utförligt senare; men fundera över om du vill låta oss sköta din packning på egen hand eller om detta är något som du vill ombesörja på egen hand. Vid det förstnämnda – att du kontaktar oss som flyttfirma även för packning – så låt oss veta detta i god tid så avsätter vi lämpligt med personal för ändamålet.
 • Kolla din försäkring. Har du löst en hemförsäkring i din nya bostad? Om du anlitar oss som flyttfirma på Lidingö eller Stockholm så gäller naturligtvis vår försäkring vid din flytt. Kom ihåg här att om du skött packningen på egen hand och på ett felaktigt sätt så gäller den inte. Tänk på detta.
 • Flyttstädning. Vill du att vi sköter denna eller är det något som du sköter om på egen hand. Gällande flyttstädning så kom även ihåg att detta moment tar mycket tid, är jobbigt och kräver stor noggrannhet. Dessutom måste den genomföras i slutet av din flytt så se till att avsätta både tid och energi för detta. Eller låt oss ta hand om den åt dig.

Där hade vi några små tips att följa gällande planeringen av en flytt. Vi utlovade även fler tips gällande packningen om den är något som du själv vill ta hand om och de följer här nedan. Kom ihåg här att vår försäkring inte täcker felpackningar!

 • Stapla kartongerna tre- och tre och märk dessa på sidorna. Här kan ytterligare ett tips vara att färgkoordinera snarare än att skriva rummets namn – det vill säga; rosa för badrum, gult för kök, blått för vardagsrum etc. Mycket enklare att följa och placera ut i det nya boendet!
 • Här bör du använda silkespapper och stapla på högkant. Glas ska även det paketeras med silkespapper för bästa – och pålitligaste – resultat. Har du inte tillgång till silkespapper så kan ett tips vara att lägga papptallrikar mellan varje tallrik då du staplar; dock är silkespapper att föredra och något du hittar i välsorterade butiker.
 • Packa lätt. Lägg böcker, skivor och andra tunga saker i halva kartongen och fyll därefter på med lättare saker som kuddar, plädar och filtar.
 • Rulla ihop sladdar, kablar och mattor och fäst därefter med hjälp av rep.
 • Skruva ur glödlampor. Här har många gått bet; man glömmer glödlamporna kvar i sina lampor och detta med ett förödande resultat då det sedan är dags att bära.

Så, det var några användbara tips om du vill packa på egen hand. Naturligtvis kan vi ordna med den saken också och spara dig en massa tid.

Vi kan alltid erbjuda dig olika paket och vi är mycket flexibla gällande våra kunder. Hör av dig så berättar vi gärna med och om hur vi kan hjälpa dig.

Vi är ditt självklara val som flyttfirma på Lidingö – välkommen till oss.

Vi har ett brett verksamhetsområde och kan hjälpa dig med det mesta i hemmet