Flyttstädningen - glöm inte att städa din gamla bostad

Vilket är det vanligaste misstaget som privatpersoner gör i samband med en flytt? Som flyttfirma på Lidingö så kan vi nämna några starka kandidater till detta och peka på exempelvis en undermålig packning, att man hyrt för liten flyttbil, att man lyfter fel och gör sig illa eller att man missat att det handlar om ett projekt som kräver god planering. Det finns, kort sagt, många olika russin att plocka ur kakan. Frågan är dock om inte flyttstädning är det som folk missar allra mest?

Flyttstädning är något som är obligatoriskt att genomföra. Missar man den biten - eller om man fuskar sig igenom projektet - så kan man också tvingas betala till de som står redo att flytta in. Vi har fler än en gång som flyttfirma på Lidingö tvingats, i stort sett, vända i dörren när vi burit möbler och tvingats säga till kunden att det inte är städat. Det skapar problem: var ska vi ställa möblerna, ska vi bära in eller ska vi vänta till dess att en städning skett?

Ta hjälp med din flyttstädning

Har man inte kommit överens om annat så ska man alltid genomföra en flyttstädning. Så enkelt är det. Genom detta så skapar man också bättre förutsättningar för den som ska flytta in - och man förväntar sig också att det är städat i den bostad dit man ska flytta. Flyttstädningen är en länk i en större kedja och den är en väldigt viktig del av varje flytt.

Man kan dela upp flytten i tre olika moment, enligt följande:

  • Planering. Du ser till att säga upp försäkringar, abonnemang och olika medlemskap. Du hyr en flyttbil - eller anlitar en flyttfirma - och du gör en flyttanmälan. Utöver detta så fixar du allt annat som har med flytten att göra: kartonger, packning, kontakta vänner och så vidare.
  • Flyttdag. Här kommer den stora kraftsamlingen. Nu ska du bära, transportera och packa upp allt ditt bohag. Väljer du oss som flyttfirma så sköter vi detta.
  • Flyttstädning. Felet är att många är så pass slitna efter att ha burit och stressat sig igenom ovanstående punkt. Dessutom har man också tankarna på att komma på plats i den nya bostaden. Detta gör att man fuskar med flyttstädningen - eller att man helt struntar i den. Oavsett vilket så bryter man den viktiga kedjan vi förklarat.

Att man missar flyttstädningen som en följd av att man är fysiskt och mentalt utschasad är en förklaring, men det är ingen ursäkt. Den är obligatorisk och den ska alltid göras.

Lösningen ligger i det uppenbara: se till att ta professionell hjälp med din flyttstädning. Tjänsten är inkluderad i Rutavdraget och det innebär att du som privatperson kan dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration.

Vi är en flyttfirma på Lidingö som sett ett värde i att även erbjuda flyttstädning som en tjänst. Det innebär att du kan anlita oss hela vägen från start till mål. Bor du i annan stad än Stockholm så finns det säkerligen någon flyttfirma som arbetar med samma upplägg som vi gör. Det viktigaste dock: glöm aldrig att städa ur den gamla bostaden i samband med din flytt!

Få offert på din flytt idag!

29 Jun 2023