Undvik de vanliga misstagen vid din flytt

Som flyttfirma har vi skaffat oss vana, erfarenhet och kunskap om hur en flytt ska genomföras och vad som är viktigt att tänka på. Vi har gjort våra beskärda del av misstag och dessa har också fungerat som rena läropengar. 

I och med att vi dagligen arbetar med flyttar så kan vi också - oavsett om det handlar om en privatflytt, en flytt för ett företag eller exempelvis en kontorsflytt - identifiera både risker och detaljer som måste ombesörjas. Det gör också skillnad för hur effektivt arbetet kan ske. Jämför man oss som flyttfirma på Lidingö med hur vanliga lekmän arbetar med motsvarande flytt så kan man direkt se att vi kommer att vara färdiga flera timmar före. Vilket är normalt och fullt jämförbart med vilken bransch som helst där man ställer proffs mot glada amatörer. 

Ska du flytta och vill göra detta utan att ta hjälp så finns det saker att tänka på. Vi tänkte här nedan gå igenom de absolut vanligaste misstagen som sker vid flyttar och förhoppningsvis kan vi, genom detta, få dig att undvika de värsta klavertrampen. 

Du tar det för lugnt

Själva flyttdagen är till för att du ska skörda det du har sått. Enkelt översatt: det är dagen då du ska bära det du har packat, transportera bohaget i bilen du har hyrt och där du kan göra detta med vetskap om att du redan sagt upp abonnemang, gjort en flyttanmälan och flyttat olika försäkringar. Tyvärr är det vanligt att privatpersoner inte alls är förberedda på detta. De som ska hjälpa till att bära tvingas hugga in och hjälpa med att packa olika kartonger. Enligt oss är det rakt igenom respektlöst och något som egentligen borde innebära att man vänder på klacken. Man ska hjälpa till med att bära - inte packa. 

Du packar fel

Som sagt ovan så ska alla dina saker vara packade innan flyttdagen. Det gör också att du har tid att packa på rätt sätt. Två saker är viktiga: se till att ha rätt antal flyttkartonger och se till att inte fylla dessa till bredden. Man kan, gällande antalet kartonger, räkna med en sådan per kvm. Gällande packning så bör du blanda lite tyngre saker i botten och sedan fylla på med lättare - kuddar och andra textilier - på toppen. Du ska kunna lyfta varje kartong! En annan sak gällande kartonger: välj i samma storlek. Det underlättar vid stuvningen i flyttbilen. Se även till att vara tydlig med att märka alla kartonger. Skriv namnet på rummet där innehållet ska placeras med en spritpenna. 

Ni stressar och gör er illa

Då det väl är dags att flytta och bära så måste man se saken mer som ett maratonlopp än en sprint. Det handlar inte om att stressa och göra allt så fort som möjligt. Tempo är bra, men det är alltid bättre att gå två gånger än att lyfta två kartonger vid varje vända. Risken är att ni gör er illa och skadar exempelvis ryggen. Att synfältet blockeras av en extra kartong innebär också att risken för att ramla blir uppenbar. En trappa kan bli en ren dödsfälla. 

Du glömmer att städa

Kom alltid ihåg att lämna kvar dammsugare och annan utrustning som behövs för att genomföra en korrekt flyttstädning. Ska du ta hjälp av en städfirma - vilket du bör överväga - så se till att kontakta den redan på ett tidigt stadium. 

Låt oss hjälpa dig med flytten!

18 Jul 2023